Vit Chokladmousse
Ber om ursäkt för dålig uppdatering!!!
Här kommer förra verckans onsdagslyx!
Vit Chokladmousse med hallon puré
Perfekt combo mellan sötma och surt för detta till en aning syrlig efterrätt som passar till det mesta! Hallonpurén kan bytas ut mot något annat eller uteslutas helt!
Ingredienser: 6-8 pers
125g vit choklad + 15g riven vit choklad
125g vit choklad + 15g riven vit choklad
1 1/2 gelatinblad
60g strösocker
2 äggvitor
3 dl vispgrädde, lätt vispad
Hallonpuré:
400g hallon
400g hallon
Florsocker som smaksättning
*Häll hallonen i en mixer tillsammans med några matskedar florsocker och mixa till en jämn puré. Om man vill kan man sila bort fröna.
*Smält chokladen över ett vattenbad, när chokladen smält helt ställ den åt sidan och låt den svalna.
*Låt gelatinbladen ligga i en skål med vatten i ca 3 min så att de blir mjuka, krama sedan ur vattnet.
*Strö ut sockret på en plåt med bakplåtspapper, ställ in det i ugnen i 5min i 160 grader.
Vispa äggvitor och hälften av det varma sockret till en fast massa. Vispa sedan i resten av sockret tills den blir blank och slät.
Vispa äggvitor och hälften av det varma sockret till en fast massa. Vispa sedan i resten av sockret tills den blir blank och slät.
*Värm gelatinet på svagvärme och var noga med att vicka på kastrullen för att se till att det löser upp dig ordenkligt. Häll över det till marängplandningen, blanda lätt med en metallsked. Vänd sedan i den avsvalnade chokladen och den vispade grädden tills blandningen är slär. Rör sist ner den rivna chokladen.
*Skeda moussen över hallonpurén, låt stå i kyl minst en halvtimme innan servering.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback