Gristårta

Har varit vid min pojkvän i helgen så har inte hunnit lägga upp min onsdagslyx för förra veckan!

Denna gång blev det en Choklad och hallontryffel tårta!
 
 
Denna tårta är inte så stor, men den är otroligt mäktig, så den kan lätt räcka till 15 personer! Receptet kan verka komplicerat, men det är busenkelt, men ska förberedas. 
 
Tårta:
3 ägg
150g socker
150g smör
150g mörk choklad (56%)
120g mjöl
3g bakpulver
 
*Vispa ägg och socker fluffigt.
*smält choklad och smör tillsammans och häll ner det i äggblandningen.
*blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i den övriga smeten. Blanda väl!
*Fyll en springform med avtagbar botten till 2/3
*Grädda i ugnen på 220 grader i 12 min. 
*Låt svalna.
 
Hallontryffel:
210g vispgrädde
88g hallonpuré
28g socker
175g mörk choklad (56%)
 
*Blanda grädde, hallonpuré och socker och värm upp på spisen.
*Bryt chokladen och lägg den i en skål.
*Precis innan gräddblandningen börjar koka, ta det från värmen och häll över chokladen.
*Blanda med träsked tills chokladen smält och det är en slät röra.
*Fyll den resterande 1/3 av springformen med chokladtryffeln och ställ in i frysen.
 
Pyntning:
2/5 burk Nutella
2st 10-pack med Didokex  (Samma sak som KitKat, bara annat märke)
 
*Ta ur tårtan kvällen innan eller tidigt samma dag ur frysen och bre på Nutella för att få bättre brun färg.
*Bre sedan på nutella på halva KitKat eller Dido kex och fäst dem runt kakan, knyt ett snöre runt och ställ kakan i kylen.
*Gör egna eller köp färdiga marsipansgrisar och placera dem på kakan strax innan severing!
 
Lycka till!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0