Hola!

Ja, va ska man säga? Tror att mina vänner blivit chilesmittade, vi bestämde att vi skulle träffas kl 3, de kom 20 minuter försent, och då hade instläppet till museet varit så vi fick inte komma in... Så istället blev det shopping med världens bästa lärare och hans familj. Blev lite fynd, som faktiskt en 10 åring hitta till mig :P Efter de träffade jag Pablo, han var super snäll! Men herre gud va nervös jag var, men det visade sig sen att han var minst lika nervös som jag.
Vi gick runt lite och han visade mig vissa delar av staden, berättade en massa, men det mesta gick faktiskt ut på att prata om hur vi upplevde att vara utbytesstudenter. Han var ju visserligen längre än jag och så. Men det var typ samma sak. Problemet var bara att jag inte kunde förmå mig att prata spanska med honom, det var HELT omöjligt, men engelskan gick faktiskt helt okej, det var ju fortfarande en mix, men eftersom han är chilenare fattade han ju orden jag sa på spanska också. Så det var egentligen inga problem, bara jobbigt att jag inte kunde prata rent :P
Men det var roligt! Allt gick super bra!
Kram Cecilia<3

God Dag!

Solen har tyvärr inte hittat tillbaka ännu, men de ordnar sig nog hoppas jag!
Igår var Jonas här nere vid oss och såg skräckfilm, helt otroligt att han lyckades övertala mig! Men den var inte så farlig, den va mest sinnessjuk... Men jag såg den i alla fall, och det är det som räknas!
Idag var vi barnvakter åt Luis små barn, det gick super bra, nu ska vi göra oss iordning för att gå på ett studiebesök om Chiles historia. Och efter det ska jag träffa Pablo, en kille som var utbytesstudent vid min kusin i USA, han bor här i Santiago. Så vi skulle träffas i eftermiddag, tror att Natta o Nattis ska hänga med. Det ska bli roligt. Vi får se sen vad som händer ikväll :)
Glömde lägga upp lite bilder
De skrev på svenska :)

Kram Cecilia<3

10 dagar kvar

Som ja sa innan så har de regnat nu, så tittar man ut genom fönstret ser vi bergen! Super fint! Men eftersom det regnat så finns de ännu lite mindre saker att göra, så vi laddade med film och sötsaker, och mysade.
Vi var ute på världens bästa guidade tur för någon dag sen! f*n va fort han snackade men j*vlar va bra han va! Visserligen även de engelska, men han var helt underbar att lyssna på, vi fick sedan veta att han va skådespelare i Bfilmer så han hade redan konsten att binda folk. Denna tog ett par timmar, sen var det ju dagen med sol, så vi lade oss på taket och solade ett par timmar, det var super skönt!
Det känns konstigt att vara här, som om jag nu vaknat ur en trans, att jag bott hos en familj i Castro känns lite som en dröm. Så det var nog bra att vi kom hit ett tag, men det känns inte som om jag är klar, som om det är något som saknas. Men de ordnar sig nog. Det är i alla fall helt fantastiskt att vara här. Önskar bara att det var lite längre tid i Castro, för just nu vill jag bara hem till Sverige. Lite drygt att inte göra så mycket. Men det blir nog bättre denna vecka när vi har massa saker planerade. Ikväll ska vi gå ut och fira Amalia som fyller år! Så det ska bli roligt, behöver komma ut lite och träffa folk. Tyvärr blir det bara engelska när man pratar här, en orsak är att det bara är turister här, så alla kan de, då blir de lätt att de byter till engelska eftersom de fattar oss bättre då, och de andra är ju att vi pratar lite lantigt, vi bodde ju låångt ner i söder. Som att jag skulle börja snacka gutamål med en stockholmare, skulle inte gå så jättebra! Men men, jag har ju massa vänner på facebook som jag pratar spanska med, och även några på skype så jag får ju prata lite i alla fall!
De va utsikten :P
Trötta tjejer :P
18de våningen
Nu kan man se bergen, och den där superhöga byggnaden är 70 våningar hög!

Kram Cecilia<3

Hola!

Vi hade en dag med sol! Helt underbart! Önskar bara att det vart fler, kanske kommer nu, vet inte riktgt, just nu regnar det faktiskt, men de är bra, vi var uppe på ett berg idag och kunde nästan inte se staden för det var så mycket smogg, men nu regnar de så imorgon skulle man kunna se igen! Får hoppas på de! Blev ett kort inlägg!
11 dagar kvar tills jag påbörjar min resa hem! 12 tills jag befinner mig i Sverige! :D

Tjena!

På brandstationen var det helt okej, det var inte så mycket, det var en cermoni och inget mer typ, vi fick vara med på den och efter de så var det ost på en pinne till mat! Snacka om annorluna ifrån Catro! Nej men vi gick och åt tillsammans efter också. Blev en pizza med Luis och hans familj, första pizzan sen Sverige!
Jag delar rum med Natalia och Nathalie, och igår var det upp tidigt för att ut och kolla runt lite, blev till en park, heeelt underbar! Vi trodde den var super liten, men den tog aldrig slut! Så det blev en lång promenad, och när vi sen hittade ut så var vi någon helt annan stans och hittade en marknad som vi spanade lite på innan vi letade oss hem. Sen var det dags att gymma, men det blev inte så mycket av det heller, eftersom, de inte fanns några saker att gymma med, så vi hittade på lite gympa istället, efter det var det dags att simma, men det var typ 2 grader så de blev att slänga sig i för att gå upp så fort som möjligt. På kvällen sen hände inte så mycket. Vi tod de lugnt!
Idag var det samma sak, vi tog en promenad till centntrum och kollade runt. Ikväll lagade vi mat i lägenheten, blev pasta med pestosås och så hade vi köpt en grillad kyckling. Jag stod för matlagningen och de stod för ätandet! Men det blev riktigt gott! Nu ska vi sova en stund innan vi ska träffa de andra :)
Sa hej då i Castro
Promenad i Parken

Kvällsfotade med THOMAS lilla kamera!

Jag kan vara rätt uppfinnings rik ibland!




Kram Cecilia<3


Hej!

Jag ber om ursäkt för min dåliga uppdatering! Men de sista dagarna ville jag vara med familjen och hade ingen lust att skriva. Vi har nu lämnat Castro och Chiloé bakom oss och bifinner oss nu på ett super härligt hotell i Santiago! Är verkligen mysigt. Även fast jag hade föredragigt att vara på Eduardo Provazzoli (min gata) Mycket tårar blev det inte, inte riktigt fattat att ja åkt ännu, känns mer som en till utflykt. Att jag snart är tillbaka i Castro vid min familj.
Men vi har sagt att ja ska komma tillbaka om två år. Hur nu de ska fixa sig vet jag inte med det ordnar sig alltid då! Resan är inte slut ännu och det är viktigt att komma ihåg! Nu blir det mest att packa upp och duscha innan vi ska ut på vårat första äventyr som är ett besök på brandstationen, Gotland har tydligen skänkt två brandbilar hit.
MEN nu är det min tur i Duschen, lägger upp ett nytt inlägg om lägenheten en annan dag då det inte ligger kläder och saker ÖVERALLT!

Kram Cecilia<3

Tankebomb!

Nu är det bara några få dagar kvar här i Castro, och 21 dagar kvar tills jag befinner mig på svensk mark igen. Det är med blandade känslor helt klart!  Och vad kan jag säga när jag kommer hem när alla frågar vad jag gjort? Jo, jag har gått i skolan, de va jobbigt i början osv osv, ingen kommer någonsin förstå vad jag gjort här, hur det kändes i början, hur jobbigt de är att lämna och hur nära man kommit människorna här.
"Men vadå, du har ju vänner o familj i Sverige"
Jo jag vet de, men tänk er själva att bo tillsammans med en familj i ett annat land, umgås med dem, åka på utflykter, de som kramar en när man är ledsen och de som man bara är med. Samma sak med vännerna, det är klart man kommer nära.
Och alla säger här att glöm oss inte, och jag också, att jag kommer tillbaka och så. Men gör jag det? eller är det bara toma ord? Jag menar, den människan jag kommit närmast här är helt klar min "bror" Eduardo (Lalo) Han är min bästa vän och är med han hela tiden när han är här i Castro på helgerna. Han vill inte att jag ska åka och säger att han kommer betala min resa nästa gång jag vill komma och så. Men kommer han och jag hålla kontakten? Ett halvår framåt, kommer jag sitta hemma på mitt rum och prata med honom, kommer jag träffa honom igen efter att jag nu åker till Santiago? 
Att säga att man kommer tillbaka, är det så eller är det bara toma ord? Jag kommer aldrig att glömma, verkligen inte, det går inte men kommer jag tillbaka hit, klart jag vill, men kommer jag det?
Detta är väl vad som snurrar just nu, vill inte åka, vill stanna längre.
Kram Cecilia<3

Hejsan!

Ar i Argentina just nu! Finns inget klokt internet sa far skriva nar jag kommer tillbaka till Castro imorgonnatt :) Akt buss hela dagen o vi ska ata snart innan vi ska sova. Imorgon ska vi besoka en chokladfabrik :)

Kram Cecilia<3

WOHO NU KÖR VI!

Såklart SÅKLART(!) ska man åka på en riktig dunderförkylning sista veckan med familjerna! Typiskt! De är svårt att vara i Sverige och inte ha någon röst för att man är hes, men försök vara det i ett annat land. Där man inte riktigt behärskar språket. Och tror inte som fått lära sig att man ska vara tyst när man har ont, eller ens att de gör ont när man har ont i halsen :O Så det är svårt att prata ett språk man inte riktigt kan utan röst.
Nu ska jag sova! Natti natt!
Kram Cecilia<3

Hej

För exakt två månader idag, den 11 mars satt ja här i min säng och var nervös för första skoldagen dagen efter, hur jag skulle vakna i tid, gå och duscha, äta frukost, komma till skolan och träffa min klass, jag var så nervös så jag nästan inte fick en blund! Mitt inre var en blandning av förväntan och skräck för vad som skulle hända, dagen visade sig vara helt okej, men när ja kom hem var det mer att jag helst bara ville åka hem till trygga Sverige! Men nu sitter jag här, två månader senare, kvällen innan sista skoldagen, känslorna har förvandlats till en del saknad och sorg av att lämna detta, och en annan del av lättnad att jag klarat av detta och att det nu äntligen är dags att åka hem!

Men denna resa, (som såklart ännu inte är slut!) har varit HELT fantastisk, skapat kontakter som jag aldrig trodde ja skulle kunna få, har vänner för livet och är medlem i en familj på andra sidan jorden! Hur coolt är inte de? Jag har varit med om så mycket! Hade elevens dag idag i skolan. Det var två lag, en uppgift var att få en lärare att ställa upp med att sjunga, den sista var att få en av svenskarna att dansa... Detta slöt med att jag och Natalia, tillsammans med varsin kille från lagen stod i mitten av en stoooor ring av människor och dansade med dessa killar. Hemskt var det verkligen! Eller då va de värre, nu är ja stolt att ja faktiskt vågade!
Här dansade vi, i mitten! som ni ser finns de en övervåning också, alltså stod de folk uppe också!

Kram Odyws<3

1 år!

Vi börjar men en födelsedag och avslutar med ett 1års jubeleum mellan mig och Fredrik :) Man säger att tiden går fort och jag fattar verkligen va man menar med de!
Jag älskar dig mitt hjärta och de väntar fler år efter detta!
Första bilden på oss tillsammans :)
Kram Cecilia<3

Jaha, nu då? Jag är 18

Japp, då va man 18 och dagen var förbi! Det var så otroligt roligt så jag vill fylla år varje dag! Blev mest att städa baka o laga mat hela dagen eftersom svenskarna och några vänner skulle komma på besök på kvällen. Bakade kärleksmums, med oboy som cacao och inge vaniljsocker eller dl mått :P Men de gick bra, hela gick åt och dom vill att ja ska göra en till och denna gång ska de kolla så de kan skriva ner vad som är i och hur man gör. WOHO! Men ärligt, dom är 1000 gånger godare i Sverige!
För att sammanfatta det hela en gång för alla, jag hade en super bra födelsedag! :D
Grattis på födelsedagen Cecilia, den godaste tårtan jag NÅGONSIN ätit :D
Fattas, två par örhängen och ett halsband :)

Kram Cecilia<3

18 ÅR!

Ni tror säkert inte att de är sant, men de är de! Det är min födelsedag idag och de betyder att jag nu är 18! :D
Mina vänner firar detta med att skriva grattis o lägga upp hemska saker :P
Isabelle, denna bild tog hon i Dalarna när vi hade vindruvsätartävling :P
Emmie min kära kusin!
Och Såklart hade Viktoria satt upp en bild i skolan!
Och vad är en födelsedag utan sång? :P

Kram Cecilia<3

Hej!

Det är nu två och en halv vecka kvar till jag åker till Santiago, 3 dagar till min födelsedag, 5 veckor, alltså 35 dagar kvar tills jag åker till Sverige! Japp, ja har för mycket sittar tid!
Det har som sagt, som ja sa i förra inlägget ösregnat även idag, eller halva dagen, halva skolan, och hela golvet inne i skolan har fått badat. Alla trodde de regnade in genom taket, men de va den stora glasväggen som inte va tät, plus att dörren ut till "skolgården" inte heller är tät. Och just i denna sekund, när ja skrev sådär kom ja på att jag aldrig har lagt upp bilder om hur det ser ut i min skola, eller ens sagt hur min skola ser ut! De ska bli ändring på! Imorgon fixar jag de :)
Vi fick veta idag att det ska vara en jordbävning i Santiago den 20 Maj, vi åker från Castro den 19! Men, denna dude har tydligen sagt de ett par gånger och inte lyckats, hoppas de är samma sak denna gång då. För vill helst inte vara med om en stooor jordbävning i Santiago, kommer vara helt slut, ha blandade känslor av saknad och ännu mer hemlängtan.
Men innan dess! MIN FÖDELSEDAG! jag ska försöka mig på att göra saffranspannkaka! Hoppas de blir bra. Och ja ska ha dom bästa 2 sista veckorna här någonsin! Älskar att vara här, alla är så snälla och underbara! Tack Luis Barnes för denna upplevelse, du är den bästa läraren i världen!


Min klasskompis :)
Kram Cecilia<3

Regn...

Hej, som rubriken säger så regnar de, igen. De är ösregn tredje dagen i rad! Men idag är det nästan storm också. Och idag märker man hur bra skolorna är, det flyter ute i korridoren för det regnar in och flyter in vatten från dörren, taket också säkert. Naajs... Kram Cecilia<3

RSS 2.0