Tjenare!

Festen i fredags va rätt dryg, hände inte så mycket, var hur mycket folk som helst vilket gjorde de super trångt och kokhett, plus att man såklart får röka inne, vilket också va rätt drygt eftersom allt, verkligen ALLT stinker tobak sen. Gillar att dansa o allt, men när man säger att man inte vill dansa med en person så tycker ja att man ska ta de som en diss, och INTE som en inbjudan :P 
Men men, bra att man hade bra chilenare som hjälpte mig :)
Utflykten i lördags, va ska man säga? ja gick och lade mig vid halv 5 och som skulle hämta oss kl halv 10. Jag Natta o Annie sov hela vägen till Ancud, vi åkte på en as guppig väg i en timme för att inse att de vi skulle kolla på va stängt, så vi åkte och skulle se på pingviner istället, men de va för kallt så de fanns inga. Så vi gick upp på en "kulle" och tog  kort på utsikten, heelt underbar, men de regnade och blåste så kommer säkert få öroninflamation...
Men de va en mysig dag, men hade nog uppskattat den mer om jag hade sovit och det hade varit lite finare väder.

Kram Cecilia<3

Goddag!

Idag har det varit en strålande dag i skolan, mina kompisar har ju fattat att jag inte tycker om när folk tar mig i håret, så det är ju just nu det roligaste som finns! Men nu bryr jag mig inte så mycket så kanske tycker om de när ja kommer hem, vem vet.
Sen blev det hem och äta innan Natta kom o de va dags att packa. Vi ska ut i kväll, på ett Disco som heter San Viernes, en stor fest 30 min från Castro. Det ska verkligen bli hur roligt som helst! Och sedan imorgon ska vi på utflykt med en lärare på skolan till Ancud. Så han kommer och hämtar oss vid halv 10, blir inte mycket sömn där inte... Tyvärr. Men de tar en timme att åka dit så vi kunde sova i bilen tyckte han.
Och idag har även min fina och underbara pojkvän haft mösspåtagning inför studenten.
Älskar dig hjärtat<3 Saknar dig massor, 40 dagar kvar i Chile :)<3
Kram Cecilia<3

Här bor jag!

Detta är mitt hus :)
'
Vardagsrummet :)
Tv
Kök
Hallen
'
Mitt rum! :D

Nu vet ni liiite hur ja bor :)
Kram Cecilia<3

TV-kändis

Jadu, som rubriken säger är jag nu inte bara radio kändis på Gotland! Nej du, jag är även tv kändis på Chiloé! Jag Natalia och Annie var med på tv idag, som morgonsoffan i Sverige. Vi kom in där, i ett litet rum med samma utrustning som media programmet på Donner. Eller nej, jag tror till och med att min skola har bättre utrustning :P
Vi kom i alla fall in där, fick sätta oss i en soffa och vänta på våran tur.
Dom där 15 minuterna som de presenterade programmet på var hur långa som helst och jag var jätte nervös. Och det var så mycket ljud hela tiden, musik som spelade, det var inte issolerat så man hörde hur de spelade musik på andra sidan väggen, hur bilarna körde utanför och sen var det även en röst som pratade i högtalarna hela tiden. Så det var super svårt att koncentrera sig.
Men när det väl var våran tur gick det lättare, då började rösten istället säga åt killen som intervjuade oss att han skulle prata långsammare, använda lättare ord osv.
Och det gick super fort och det var hur roligt som helst! Och allt var ju även direktsänt vilket var en upplevelse i sig.
Imorgon skulle vi ha åkt till Porto Montt, men det blev ändring, resan blev tydligen framflyttad en månad, vilket betyder att vi inte kommer hinn åka med på den. Tråkigt men sant. Men men, sånt är livet. Får se istället att jag kommer vara pigg och kry på fredag när jag ska gå ut med vännerna. Det är ju även långhelg så har ingen skola måndag tisdag, sedan skola tre dagar innan det är min födelsedag!! Kan ni fatta de! Jag är snart 18 :D
Fick en bild på mitt rum! TACK MAMMA FÖR DE FINA GARDINERNA!<3
Kram Cecilia<3

Funkar!

Utflykt till en annan ö, först 45min båt.
Natalia, jag och Nathalie
Lobo del mar, direkt översatt, havets varg
Välkommen till ön Quehui
Våran mat, i ett hål i marken!
Denna måltid heter Curanto och är en höjdare här på Chiloé!
'
Det ni nu ser är, potatisbröd, potatis, kyckling, korv, musslor och en köttbit!
Allt tillagat i ett hål i marken med eld längst ner.
Sen fick ju även ha Delfiner precis breve båten på vägen hem!
En lyckad dag på en mycket fin ö!
Kram Cecilia<3

Hejsan!

Min dator vill inte lägga upp bilder av någon anledning, kuuuuul! Men men, det finns massor av bilder på min Facebook också, är det någon som vill ha den är det bara att fråga!
Igår i skolan hände inte så mycket nytt, vi satt mest och pratade de två första lektionerna och sista lektionen satte jag mig med Natta på hennes lektion. Det roliga med våra klasser är att de är så OTROLIGT olika. Hennes sitter o pratar, pratar och pratar medans mina klasskamrater sitter tysta och lyssnar, alltid.
På eftermiddagen blev det att gå till Luis och ha lektion, men de blev inget gjort där heller, vi pratade mer om helgen. Och Filippa fick även ett paket från Sverigie, svenskt godis! Ibland önskar jag att jag också hade fått ett paket från Sverige, eller ett brev, med en liten lapp som stärker en! Så nu är det tre personer som fått de. Men som tur var så förstod ju Filippa våran saknad och delade med sig.
Imorgon blir det ingen skola för mig tydligen, jag fick veta idag att jag, Natta och Annie ska vara med på tv, typ sitta i en soffa medans någon människa frågar frågor som vi ska svara på, på spanska! Men de går nog bra, så lämnge jag inte blir nervös försår jag allt. Och kan ju svara nu också. Kan ju hålla konverationer med människor nu, förtfarande som världens utlänning, men man förstår mig i alla fall. Och det är ju det som är det viktiga.
Och på torsdag ska vi till en annan stad med våran skola, jag Natta och Annie, vi ska sova där och ha en massa aktiviteter på fredagen, kommer tillbaka till Castro natten till lördag.
Kram Cecilia<3

Kört bil!

Jodu! De är sant!
Köra bil i Chile       - Check!
Se delfiner             -Check!
Äta musslor            -Check!
Druckit kranvatten  -Check!
Varit på klubb!       -Check!
Alla dessa saker har jag nu gjort, men ska ta de från början.
Vi var på utflyckt igår, de var hur mysigt som helst! Vi åkte till en ö Quehui, det speciella med denna ö är att den bara har elektricitet 3 timmar på kvällen. Det var som att åka tillbaka i tiden 100 år när vi fick se deras uppträdande, se deras skola och gå runt i byn för att kolla. Men det var fint.
Vi blev sedan bjudna på Curanto, en maträtt som är typisk för Chiloé, och SÅKLART finns det musslor, åt två, sen ville jag inte ha mer. Det blev många fina timmar där innan vi åkte tillbaka till Castro. Och på vägen tillbaka såg vi delfiner! Hur häftigt som helst! UNDERBART!
Och sedan på kvällen skulle jag gå ut med alla svenskarna eftersom det var Jacks födelsedag. Och skulle sova vid Natta för att då kunde jag få vara ute längre(!). Vi började kvällen hemma vid Amalia och Mathilda innan vi senare tog taxi till en av klubbarna som heter Universo, där blev det massor av dans och annat skojj innan vi var tvungna att gå hem för att sova, väl hemma blev vi törstiga och vi drack kranvattnet, vilket jag inte mådde bra av... Så var magsjuk hela förmiddagen.
Idag skulle Nattas pappa Ismael köra hem mig, så han frågade om jag kunde köra, eftersom att jag skulle köra hem! Det var så häftigt! det är ju något jag ska skriva på min meritlista, att jag kört bil i Chile! De va underbart :) Väl hemma blev det att umgås med familjen och ha det bra!
Nu ska jag snart sova för är supertrött!



Kram Cecilia<3

Hola!

Finns inte så mycket att berätta om veckan, har inte hänt så mycket nytt, men samtidigt händer de nya saker hela dagarna. Idag har vi tre som pluggar på Coloane, jag, Natalia och Annie fått plantera ett träd. De va tydligen en stor sak för att tv var där, radio och tidningen. Vi tre fick hålla i ett träd tillsammans och sätta ner de i jorden medan den lokala tvkanalen filmade och så. Våran rektor höll tal och en annan snubbe som snackade tackade oss utbytes studenter att vi ville delta i denna cermoni för att hedra skolan och ta emot dessa träd, och själva hjälpa till att plantera dem. Rätt skojj faktiskt, att det blev en sån stor sak av att plantera träd. Men de va roligt.

'Imorgon ska vi äta med Borgmästaren på en annan ö, där den staden ska underhålla oss med sång och dans, alltså ska även tv, radio och tidningen vara där också. Det är alltså ganska stort att vi är här. Men de är roligt. Gillar de! Och på kvällen ska jag gå ut med några vänner, fick till och med tillåtelse att sova över vid en kompis så jag kunde vara ute längre! Så länge jag kommer hem runt kl 1 då dom kommer tillbaka från kyrkan. Så de får jag väl då ordna. Nattas pappa ville även att jag skulle köra bil! detta ska bli intressant!


Ja, såna här springer de runt på gatan! Frågade min mamma om jag kunde få behålla den, att den kunde bo i mitt rum, men de ville hon inte... Òch de va lite elakt tyckte jag faktiskt... För den är sååå fin :)

Kram Cecilia<3

Plugg!

Kan ärligt säga att det är lite annurlunda att plugga nu, har inte varit så mycket av de nu på ett tag. Men det var ändå skönt att koncentrera sig på något. Nattis sov vid mig inatt så vi har suttit flitiga ock duktiga idag och jobbat! Men även om ja jobbat med detta hela dagen så gjorde jag mer nu under kvällen när jag var själv. Så kan väll erkänna att det blev plugg i 5 minuter och facebook 10, plugg 3 minuter och facebook 30.... Tyvärr, men så får det även vara ibland, vi har pratat mycket och det var skönt. Igår bestämde vi oss för att vi skulle vara duktiga och sunda idag och gå ut på en promenad, men de har ösregnat heela dagen så vi va bara utanför dörren då jag skulle följa henne till bussen.
Imorgon blir det skola, först matte och sedan språk, så fullt upp på matten sedan hitta på eget sedan, på eftermiddagen har vi lektion med Luis. Efter klockan 5 vet jag inte riktigt vad som händer ännu, men det märker jag väl.
Facebook, varför gillar alla facebook, varför gillar jag facebook? det är som en drog, idag så skulle Nattis ut och fika med en kompis på eftermiddagen, men hon orkade inte för att hon hade så mycket plugg, så hon sa det att dom kunde gå ut imorgon, han svara då, halv 5 på plaza. Nattis stärkte det hela med att än en gång skriva imorgon sedan gick vi. När han sedan klockan 6 skickade och var lite ledsen för att hon inte kommit förstod vi ingenting.
Det visade sig att informationen "imorgon" inte kommit fram, så där hade han varit helt själv och väntat och ingen Nattis kom. Alltså, Facebook är inge bra! :P



Kram Cecilia<3

Tjululu!

Det blev utflykt igår! Varför skulle jag sitta hemma när jag kunde få åka någonstans med mina vänner? Och jag är glad att jag åkte med, det var super roligt! Vi åkte till samma ställe som jag var på första helgen, där vi fiskade o så. Men denna gång åkte vi mest runt, gick en promenad och hade det mysigt. På kvällen blev det att åka till Luis för att vara barnvakt åt hans söta små flickor medans han och Amanda gick ut och åt tillsammans.

Det blev sminkning, ritande, filmtittande, lekande och annat roligt! Annie blev dumförklarad av Amy,
Pratade om att Märthas nalle var en vetekude.
Amy: Man lägger in nallen i två minuter på högsta värmen.
Annie: Vadå, hela nallen?
Amy: Ja men de är klart, hur kan man få in halva nallen?

Idag har jag städat rummet, pluggat o nu ska vi åka till landet för att göra något som jag inte riktigt fattade, men de visar sig väl antar jag!





Kram Cecilia <3

Tjenna!

Det är nu 4 veckor och 5 dagar kvar i denna underbara familj! Min lärare frågade idag hur många månader till jag skulle vara i Casttro eftersom dom ännu inte skrivit in mig på klasslistan. När ja svarade att de bara var några veckor kvar blev hon helt paff! För så lite kunde de ju inte vara! Så hon tyckte vi skulle ha en liten fest för mig innan jag åkte för det har varit så roligt att ha mig här. Sen ville hon veta när jag fyller år, en lördag, men eftersom jag har henne sista lektionen på fredagen så skulle vi fixa något då med! Man kunde aldrig få för mycket av firanden! Och det är väl sant antar jag :D

Efter skolan träffade jag två kompisar från min klass, det var riktigt mysigt, vi gick runt lite i Castro och kollade, ner på hamnen, tog lite foton efter de gick vi och fikade innan det var dags att åka hem. Det var super mysigt!
Väl hemma var det mest att vända för vi skulle på en prisutdelning, min "lillebror" fick diplom för bästa spelare, snacka om stolt familj :)

Imorgon vet jag ännu inte vad som händer, några kompisar ville ta med mig ut på landet, till stället som jag var med min familj första helgen. På ett sätt vill jag verkligen följa med eftersom det är med vänner denna gång. Men saken är ju den att jag ska vara barnvakt på kvällen och dom trodde att dom var tillbaka till 7 eller 8, och vi är i Chile, så det kan bli kl 9 också :P Men o andra sidan så varför skulle ja inte? de kan väl bli roligt att göra något sånt! Annars ska jag vara hemma, plugga, vilket jag VERKLIGEN behöver, köpa present och vara vid Luis i tid. Svårt beslut... Men men, har fortfarande förmiddagen på mig att tänka ut något.



Kram Cecilia<3

-Min älskade vän-



Kram Cecilia<3


Hittade en bok!

Varit en lugn dag i skolan idag. Började dagen med musik, ett litet prov, men min profe ville inte att jag skulle göra det av någon anledning? Så jag fick bara sitta o glo, eller nej, hade min bok som jag läste, på nästa lektion, datorkunskap var det samma sak, blev att läsa där med. Och samma sak på kemin. Alltså, en heldag med boken, och blir de så tar den snart slut. Så idag mina kära vänner har jag, Cecilia, köpt en bok på spanska! Så nu jäklar ska ja inte slösa bort lektionerna på en svensk (skitbra) bok, utan ska läsa en bok på spanska och lära mig alla orden jag inte kan! Snacka om att jag har hård arbete framför mig, men de ska nog gå bra de med hoppas jag!

Annars har dagen varit lugn, i helgen ska jag vara barnvakt åt Luis döttrar och på fredag ska ja ut och äta med mina chilenska klasskompisar, nästa helg på pyjamas party och säkert mycket mer, kommer inte riktigt ihåg, dom pratar så mycket.

Kram Cecilia<3

-Mas y mas!-

Var själv med mia "föräldrar" ikväll, det var faktiskt riktigt mysigt, vi pratar på ett annat sätt då, och jag får en chans att prova hur mycket jag lärt mig, annars blir det mer att svara lite på frågor och lyssna mer, och så blir det sådär knäppt tyst när jag ska prata, för att alla ska koncentera sig på vad jag ska säga, och vara berädda att hjälpa mig om det behövs, om man är färre personer blir det helt annurlunda, då pratar jag som vanligt, har såklart svårigheter med vissa ord, och stör mig på att jag pratar som en våg,(och med de menar jag att jag säger några ord, gör en kort paus, tar några till, så att det blir hackigt som tusan) men det flyter på, och är det något jag inte förstår så frågar jag bara så får jag hjälp, det blir mycket lugnare då. Och det är skönt och avkopplande, och det gillar jag.

Idag i skolan fick jag åter igen en inblick om hur annurlunda det är i skolan här, det var dags för muntlig redovisning för hela klassen, och alla hade ritat fina teckningar och klippat o klistrat ihop en fin redovisning. Läraren ropade upp första namnet, personen kommer fram, ställer sig och läser hela texten innantill, läraren säger stopp när hon vill att klassen ska antekna något, när det är klart säger hon tack och ropar upp nästa namn. Gick hur fort som helst. Så efter 30 min hade 15 personer redovisat.

Nu innan jag ska sova blir det att krypa ner i en fåtölj och titta på tv tillsammans med mina föräldrar för att försöka förstå, o förstår ja inte så är det bara att titta på bilderna :)



Kram Cecilia<3

Hej!

Kan ärligt säga att ja nu saknar Sverige liiite, en hel vecka utan skola! Och själv börjar man kl 8 o slutar 5 hela veckan :O Fick även nu veta att mitt tidsfördriv som jag har vissa lektioner, facebook i mobilen nu inte fungerar längre, min "bror" sa att man hade en månads provtid gratis sen började de kosta pengar, men innan har det ju varit ett gratis program så förstår inte riktigt... Men måste vara så för tankade på 5000, ca 75kr, igår kväll, och nu är dom slut! och har inte skrivit något sms vad jag vet, inte ringt heller, tror ja -.-' och har även läst ut halva min bok, dags att plocka fram målarkunskaperna igen och köpa en ny bok, fast på spanska denna gång så att jag kan göra något vettigt på dessa lektioner istället för att inte göra något alls.

Jag tycker om komplimanger, de är ju inte precis så att man blir bortskämd med dem i Sverige, men här blir man de! Bryr mig inte ett dugg av människor på gatan längre, dom är bara jobbiga, får mig att tänka tankar om att färga mitt hår svart och skaffa mörka linser, skulle nog hjälpa faktiskt. Men ikväll var en vän till familjen här, tillsammans med sin fru och dotter. Hans fru, hon kunde inte sluta stirra på mig! Heela tiden kollade hon, och tillslut sa hon bara: Förlåt att ja stirrar, men du är så otroligt vacker!  Så som sagt, såna kommentarer tycker jag om :)

Så glad blir jag!


Nu ska ja sova, för somsagt, ja har skola imorgon... Ha det bäst!
Kram Cecilia<3

Jenny <3

Jag vill bara tacka min fina och underbara vän Jenny för att hon hjälpte mig att snygga till min blogg lite, Så många kramar till henne! Saknar dig enormt vännen men vi ses alldeles strax, bara två månader kvar :) Men som sagt, tack så super mycket! Du är verkligen en ängel min fina vän!



Kram Cecilia<3

Socker

Båda bröderna är hemma, min värdpappa, syster och hennes familj är på annat. Alltså var det dags för resterande familjen Riquelmes filmkväll! Det blev att göra popcorn, som de satt mig på eftersom det visade sig att dom inte riktigt viste hur man skulle göra, så kände mig liiite stolt. Men det blev en kort stolthet, för när jag bad om salt för att salta dom blev mamma, båda bröderna och Chilla, fundersamma på vad ja tänkte på, för man saltar dom ju inte, man ska ju ha SOCKER! Socker, på popcorn? räcker de inte me allt annat socker, men eftersom ja ville ha salt på mina så tog ja en egen skål med salt så fick dom äta sina med socker. Men dom kollade verkligen konstigt på mig, att ha salt på popcorn va tydligen något helt nytt, men dom ville ju smaka, men de va inte en enda som inte gjorde en grimars av avsky :P Så dom fick jag äta själv :P

Vi såg en film som heter "Life as we know it" i Sverige ser vi den på engelska, men eftersom dom inte kan engelska här så blev det att se den dubbad till spanska. Liksom alla andra filmer och program :P Jag har ju sett den 1000 gånger, men att se den på spanska va som att se en helt ny film!





Kram Cecilia<3

-Trött-

Hejsan!
Idag har det varit en mycket lugn dag, ite hänt så mycket och har inte heller gjort så mycket på lektionerna, mest lyssnat på musik och läst min bok. För det är inte så roligt att sitta o lyssna på när en lärare visar hur power point fungerar, ett program jag använt sedan lågstadiet. Sen hade de även kemi, och dessa har ju inte kemilektioner som en annan, då det är mycket praktiskt, utan här sitter man bara och lyssnar medans läraren skriver formler på tavlan. Fast musiklektionen var rätt härlig, min lärare fick plötsligt ett väldigt intresse för undervisningen i Sverige så det var bara att plocka fram Youtube och visa lite klipp från min skola och från min gamla skola. Så nästa lektion ska jag även ta med mig lite bilder från Gotland och visa henne. Mina kompisar fick även ett intresse av att lära sig svenska, så de ska nu kopiera alla mina ord jag varit så flitig med att skriva ner, vilket kommer ta ett tag, det handlar liksom om 20 sidor med ord, fraser och olika böjningar :P Sen ska dom ju även lära sig att uttala allt, dom kan ju inte ens säga jag på engelska. Men så blir det när man aldrig uttalat ett ord på ett annat språk förut!

Och för att gå efter den Svenska tiden, då är klockan nu tjugo över 3, och det betyder att min fina kära och mycket saknade pojkvän varit 19 år i 3 timmar och 20 minuterg! Grattis älskling!



Kram Cecilia<3

5 Veckor

De är sant, har bara 5 veckor kvar i familjen och det är bara hemskt! Vill stanna längre, jag är inte redo att åka hem ännu! Vill vara mer med min underbara familj, mina fina vänner och mer på denna plats som är helt underbar! Men men, jag har ju verkligen något att komma tillbaka till! Och min resa slutar ju inte ännu, 5 veckor här och 3 i Santiago! Och kommer ju inte sluta resa, känner ännu starkare än någonsin att ja vill ut i världen och uppleva fler kulturer, fler språk och träffa fler människor.
Lärdomen jag får här är oslagbar, säger som mina klasskamrater, att åka till Chile är det bästa jag någonsin gjort!
Älskar allt här, eller nej, inte allt, ja hatar att det är så otroligt kallt på morgonen och att allt är gjort av socker!

Så nästa gång tar jag med mig en värmefläckt och rågmjöl!



Kram Cecilia<3

RÖSTA!

För er som inte spanar in DonnerChile.se så kan ni väl i alla fall rösta på den. Vi är med i en bloggtävling för hela Sverige. Vi är en liten skola på Gotland men har ändå nått ut till större delen av Sverige. Så gå in på denna sidan och Rösta, det ta bara en minut! Det är Donnergymnasiet i Klintehamn. TACK för ditt stöd!

http://www.webbstjarnan.se/de-tavlande/

Kram Cecilia<3

Hej :)

Känns som om jag gjort hur mycket som helst denna helg! Men egentligen inte, var med Nattis o såg film i fredags och igår va de inte så mycket som hände, var på barnkalas för min lärare Luis barn, Clara, blev 10 igår :) Efter de så var det hem och umgås lite med familjen, äta, fixa lite.
De fick även sina presenter igår, och blev superglada! Men dom fattade inte som handuken var en tavla eller en handuk, "Den är ju så fin!". Sen visade vi lite filmer på Sveriges kultur och dom visade lite om Chile och Chiloé. Dom har VÄRLDENS fulaste nationaldans här :P Efter de va klockan mycket och denna kväll hade ja fått tillåtelse att gå ut. Va ska man säga, att inte fler här har luncanser av passivrökning är ett under! Festen var i en lokal under en pubb, utan ventelation, och såklart ska ju alla röka där, så efter 30 minuter börjar allt snurra och ja får gå ut en stund för klarade inte av röken! Men sen när ja kom in igen var det bättre! Vi dansade hur mycket som helst och mina Chilenska vänner lärde mig hur man gjorde här, men var ändå förvånad att en "svensk men blont hår kunde lära sig så fort", vad ska de betyda liksom? en komplimang eller inte? :P

Idag har det inte hänt så mycket, vi va ute på en liten utflyckt men annars inget :)

Min Chile bror Eduardo :)


Jag vill ha en minigris!


Kram Cecilia <3

RSS 2.0