Tjenna!

Nu är det inte långt kvar innan jag åker, och jag har varit dålig på att blogga de senaste dagrna, vet att de tagit vissa hårt (Jenny). Men nu har Fredrik åkt hem, känns tomt, skönt att haft honom här, men nu är det fler som ska få stå i focus de sista 30 dagarna innan ja åker så jag får vara med de flesta, planera o så. Känns som om ja ska vara borta en livstid, men som tur är det bara 3 månader.

I helgen har hästarna och sängen varit prio 1! Va ute o red båda lördag och söndag och de va sååå mysigt, inte haft klokt med tid att rida när han varit här, men nu är jag tillbaka i sadeln och ska skärpa mig nu dessa veckor. Kommer ju inte få rida något när jag är borta... Så det är skönt att de är ljust längre nu på kvällarna, det lilla gör det stora!

Fick en sista bild på oss tillsammans när han va här, tagen av min mor, ett bevis på hur tröttsamt det är att ta hand om en gård i en vecka och ha stockholmare på besök en helg och praktik :)



Kram Odyws<3

Stockholmare på besök!

Har ni haft en bra helg? De har jag! Fredriks två vänner va på besök, Mårten och Erik.
Var och såg Visby IBK i fredags, de torskade såklart... Sen satt vi i bilen och väntade på att de skulle komma med båten. Väl hemma va de nästan bara att gå o lägga sig för jag skulle till skolan på lördagen. Och till min förvåning träffade jag på Fredrik & Co. i matkön sen när ja va klar :P

Efter några timmars skola åkte vi med sällskap med Jenny in till Visby för att spana runt lite ett tag. Blev en liten sväng på öster innan vi åkte hem för att samla krafter inför kvällen. Fredrik hade tydligen sagt att dom inte fick klappa kalvarna för att de bitts :P Men de gör dom ju verkligen inte! Så vi fick gå förbi djuren och hälsa på dom, Erik och Mårten va som små barn, skulle se allt, klappa allt, fråga om allt och ta kort på allt :p Efter de va de nästan bara dags att åka tillbaka till Visbt för att bowla lite innan vi skulle se på bio. Och vet ni va! Skulle ta ut pengar, men automaten tog mitt kort! Men som tur va var ju Fredrik med så han fick betala för mig sålänge (A)
Om ni undrar så vann Fredrik på bowlingen, sist kom Jenny, och näst sist kom jag och vi såg Hamilton. Bra, men våldsam...
När vi kom hem igen badade vi jacuzzi ett tag, blev mycket uppskattat! Där satt alla 5 i det varma vattnet när de blåste med mössor. Mys!

Igår va de dags för dem att åka hem, men innan de skulle ske va vi ute och red! Blev helt förvånad hur gärna dom ville ut o rida. Så de gjorde vi och även de va uppskattat, roligast va de när de skulle rida själva och skulle lära sig att styra. Men de va mysigt, en härlig helg!








Kram Odyws<3

41 dagar kvar!

Nu närmar det sig verkligen i raketfart! Vi har varit med i radio o tidningen, och vi är med i en bloggtävling, och mer blir det! Vi kommer ha live sändningar varje fredag som även de kommer att postas på bloggen, www.donnerchile.se

Annars då, mamma o pappa kom hem igår, hur skönt som helst! Sen så kommer Fredriks två kompisar imorrn, Erik och Mårten, men först blir det att se på innebandy, Visby IBK. Ska  bli roligt faktiskt. Så hämtar vi ju dem sen på kvällen vid båten.

Hade kemiprov idag, de gick väl som de gick, hade tyvärr inte hunnit träna så mycket, men kunde ändå svara rätt okej på alla frågorna, får se på måndag om de blev bra eller om ja ska försöka med ett omprov på tisdagen, ska ju bli roligt med en helgdag denna vecka, skolan har öppethus dag på Lördag, vilket betyder att vi som går på donner ska få ha en extra skoldag, börjar kl 10 och slutar två, en och en halv timmes kortare dag... Visserligen de, men ändå, man går inte i skolan på en lördag! Och om man nu måste de så kan man väl få gå med sina nära och kära, men nej, vi ska ha schema lagda lektioner :P

Kram Odyws<3

Så kom snön!

Som jag har längtat efter detta! Men kunde de inte bara glida in lite försiktigt, va de tvunget att vara värsta stormen... Mamma o pappa sitter väl säkert i Egypten o oroar sig för oss nu eftersom jag delgivit dem om vädret här hemma :P Men nu är det bara mysigt med lite snö.
Igår va delar av Chilegruppen här och badade jacuzzi, de va riktigt mysigt! Men de blev lite trångt att knöla ner 9st i ett jacuzzi som har plats för 5.
Idag ville Fredrik åka och lolla på innebandy, så kl 1 stod vi i södervärnshallen och såg på Endre IF, dom vann med typ 5-0 tror ja, de va skojj. Nästa helg är det Visby IBKs tur, så då måste ju det Gotlandslaget granskas av Fredrik, såklart :P

Gårdagens sallad, Kyckling Bulgur :)


Kram Odyws<3

Fredag den 13!

Tror min otursdag är torsdag den 12 istället... Blev senare än väntat i Visby igår, missade intervjun för tidningen med Chilegänget, fick gå en bit i ÖSregn, va helt genomblöt när ja kom till bilen, så blev en vattenpöl i sätet... När jag kom hem va ja helt borta eftersom jag inte ätit klokt. De va jättekallt o regnigt o blåsigt ute så skyndade ut i stallet för att göra iordning så jag kunde ta in dom, när jag kommer ut till hagen va allt förstört! Hörnstolparna låg mitt inne i hagen o alla andra pinnar låg överallt och vattenkaret låg uppochner en bit in i hagen... Kunde ju inte se hur stor skadan va av mörkret och va rädd att hästarna hade rymt eftersom dom aldrig kom. Men de gjorde dom tillsist, heeeelt genomblöta... (dom får skylla sig själva! Dom har ett hus att gå in i) Och när vi kom in såg jag att Mazarin hade legat ner i leran, så han va ju helt genomblöt en bit undertäcket med. Och då tror man ju att dom skadat sig eftersom dom inte brukar ligga i sånt väder. Men de hade han inte som tur va.
Men min underbara pojkvän hade varit en ängel så när ja kom in o va helt slut så stod det mat på bordet<3 Älskar honom verkligen, precis va ja behövde<3

Idag kunde ju alltså inte hästarna gå ut, men hade en hage som ja kunde släppa dom i ett litet tag, den dom gått i under sommaren. Men de gick inte att gå ute på åkern så stängde till dit ut, men de sprang dom igenom när dom väl kom ut... Då va de me förstört. Nu får dom stå inne tills hagen blir klar, ska försöka fixa resten imorrn...

Nu ska ja fixa lite här hemma o så blir det att bjuda Thomas och Angelica på plankstek ikväll! Nu ska de bli bättre :)

Kram Odyws<3

Fullt upp!

Mamma och pappa har åkt och det är bara jag och Fredrik hemma. Men att vara ensam hemma blir ännu tidigare upp på morgonen eftersom hästarna ska ut innan jag går till skolan, sen måste jag även få iväg Fredrik eftersom han är rätt trött och jag är morgonpigg när jag väl kommer upp^^ Så går upp två timmar innan min buss går... Men de är bara en vecka sen kommer dom hem igen. Det bästa med att dom är borta är att vi får sova i deras dubbelsäng som är AS skön! Älskar mammas och pappas säng<3 Dom kan låna min tills Fredrik åker hem tycker jag!

Men nu ska ja göra läxa tills imorrn!


Känner mig likadan....

Kram Odyws<3

God kväll :)

Va på maskerad igår :) De va skojj. Alla va super fina! Hade även en mysig tid hos Nattis, idag blev de att sova länge innan ja åkte hem för att umgås lite med familjen, mamma o pappa åker ju snart till Egypten och Anders åker tillbaka till Mjölby imorrn, och Fredrik kommer hit ikväll :) alla är hela tiden påväg någonstans :P Snart är det min tur! tp 45 dagar kvar nu :D Börjar bli pirrigt.... :)



Kram Odyws<3

-Mitt 2011-

JANUARI

Tjejmiddag



Kida va sjuk



FEBRUARI
mamma o pappa va i Mexico, va ensam hemma :O
Foto kurs i skolan



MARS
va i stockholm med Nattis




APRIL
Stockholm med Lydia

Mallorca






MAJ

Jenny dansade


Blev tillsammans med Fredrik :)<3

Åt 10 kulors glass :D

Var vid Fredrik första gången, läskigt... Träffa Nanook


JUNI
Tävlade



Va på skansen!



Fredrik med sin lillasyster :)


JULI






AUGUSTI

Personalfest, duktig skytt!

Klarade mitt MC-kort


Grönan :)


Skolan började
Tema dag

SEPTEMBER



<3<3<3



OKTOBER



Jennys igelkott historia (A)

Emma börja rida

NOVEMBER


JULEN NÄRMAR SIG!

Chile fest :)
Va i Mjölby


DECEMBER

Skridskor :D


Stockholm med Jenny :)



De va mitt 2011 :D Hoppas ni hitta något skojj :D

Kram Odyws<3

God Dag!

Idag har det första tecknet på vinter kommit! De är minus grader och de snöar liiite, ska snart packa ihop för att dra ut o rida en sväng och ska nog gå en runda med Igor också. Eftersom han kom in o väckte mig imorse... Jenny var här igår, vi såg på film och pladdrade en massa, de va riktigt mysigt, eller de är alltid mysigt att ha vänner på besök, eller vara vid någon. Aldrig varit en sån person som njuter helt av ensamhet...
Imorrn fyller min kompis Fanny år, hon ska ha en maskerad fest med disney tema, bara att damma av dräcken så åka till henne. Och vet ni va! Hon bor ännu längre bort än Jenny! Helt otroligt... Men ska blir roligt ändå :)

Ikväll säger vi hej då till 2011 på samma sätt som vi förra året sa hej då till 2010- med bilder från hela året! Ett bildspel av tillfällen och speciella stunder som jag lyckats fånga på bild som ni nu ska få se! Ikväll alltså :)

Kram Odyws<3

Storm...

När ja vaknade i morse så hörde jag hur de skramlade i fönstret och kände hur de drog kallt, så jag vände mig om och drog täcket över huvudet i hopp om att ja kunde somna om. Men de gick inte så bra :/ Så de va bara att gå upp o fortsätta lata mig i soffan :D Annars har dagen varit lugn, städat o plockat lite.
Ikväll kommer kusinerna hit, sista kvällen i Sverige för denna gången för Sara. Varit roligt att ha henne här :)

Sen börjar jag sakna skolan :O Saknar mina fina vänner, att umgås med dom på dagarna... Hur ska jag klara mig utan tex Jenny när ja åker bort? Inte samma sak som att vara ifrån henne på sommaren. För även om hon kan vara AS jobbig ibland, o så elak så ja bara vill slå henne, så är hon fortfarande min Jenny och jag älskar henne<3 (Gud va känslig ja vart!)
Men fråga mig igen om en vecka så saknar jag inte skolan längre :P Bara ett moment av svaghet :O

Kram Odyws<3

Tatuering

Kom att tänka på tatuering när ja skrev inlägget innan, har länge velat tatuerat mig, inge stora målningar som kostar tusentals kronor eller så, bara något litet som inte syns hela tiden, och som han gömmas om man vill de, den ska bara finnas där. Jag vill ha en bild av en svala, eller konturerna av en svala :)
Såklart är det ju något speciellt med svalor, symobliken bakom den, och i övrikt tycker jag den är väldigt fin.

Alltid velat ha den i nacken, men nu hittade jag några andra fina exempel också,

Ville ha de så, kanske lite längre ner, men annars va de fint.

Annars tyckte jag att denna nästan va ännu finare :)

Eller på armen :)


 Och dessa två bilder tyckte jag va rätt fina :)
Vilken av dessa tre placeringar va finast?

Kram Odyws<3


Saknat denna dator!

Min kusin Sara lånar min nya dator för att göra sin läxa medans hon är i Sverige, hennes svrev program fungerade inte, så hon fick låna min. Så själv fick jag byta tillbaka mig till denna. Bättre än ja trodde, den här är ju mycket mindre, alltså sitter knapparna med perfekt avstånd till varandra :D Underbart! Så nu kan jag skriva fortare för jag trivs med detta avstånd :)
Men saknar ändå min andra eftersom den är lite vassare i allt^^

Ikväll blir det bio, "The girl with the dragon tattoo". Hela kusin skaran, så går våra päron och ser "The Stig Helmer Story" Dom börjar nästam samtidigt så det fungerade riktigt bra :O
Men nu ska jag plugga lite innan vi ska fara mot Visby!




Kram Odyws<3


Gott Nytt År! :)

Hoppas alla hade en bra nyår. Min var super! Var med härliga människor och hade det riktigt trevligt. Och jag fick ju den strålande turen att ha min fina pojkvän på ön och fira det nya året med honom.
Vi var hemma vid Jenny, vi åt mat, 3 rätters, och spelade lite innan vi åt lite till och slutligen kom ner till hamnen för att se på raketer. Vi spelade spelet jag fick i julklapp, de va inte så farligt som vi trodde, va rätt roande faktiskt^^ Fick veta veta massa saker om tjejerna som var med, Fredrik var ensam kille med 8 tjejer och han var även han med och spelade och ställde och svarade på frågorna och gjorde uppgifterna vi fick^^ Två gånger fick jag uppdrag som innefattade att jag skulle ligga på golvet, första gången skulle alla hoppa över mig och andra skulle dom ligga i en hög på mig och sjunga Carolas "Främling".
  Fredrik fick även han ett uppdrag då han skulle ringa till sin mamma och berätta något om mig som hon inte visste. Och han berättade att jag var jätterädd för hans familj i början, hon undrade såklart varför och vi svarade att de va för att ja va rädd att dom inte skulle tycka om mig av olika orsaker, som att ja bodde på Gotland, att jag va otrevlig, elak eller något sånt. Och då sa hon att så verkligen inte va fallet! Att hon tyckte om mig jätte mycket och att jag var jättesnäll och trevlig o hur mycket som helst! Alla satt i bakgrunden och tyckte det var jätte gulligt och jag fick nästan tårar i ögonen för att ja blev så glad för att hon sa så. Så då älskade jag verkligen de spelet för att de gjorde att jag fick höra de :)

Om någon vill veta så är vi typ kex med någon ost och vindruvor på, sen fläckfilé med potatisgratäng och sallad, sen blev det världens enklaste efterrätt, de va apelsiner och mandariner skivade, kryddade med vaniljsocker och kanel sedan en kula vaniljglass. Super gott och super enkelt :)

Men jag hade verkligen en jättebra nyår! nyårsdagen va inte heller helt fel, Emmie fyller ju 18 idag, så har varit vid henne ikväll och firat henne :)    Grattis till henne!

 


Kram Odyws<3


RSS 2.0